7.000 mia. kroner om året globalt set, så stort er potentialet, hvis vi kan skabe en grønnere og mere cirkulær økonomi, hvor affald bliver forebygget og produkter i højere grad bliver genanvendt.
Hvad er cirkulær økonomi?

Det handler om
  • at udnytte de økonomiske og miljømæssige potentialer der er ved at forebygge affald og rest produkter i virksomheder.
  • at genbruge produkter og genanvende materialer.

Så de ressourcer, som ellers ender som affald, de indgår i produktionen igen – enten hos sig selv eller hos andre – uden at de forlader kredsløbet.

Men det handler også om, at designe produkter smartere – uden indhold af problematiske stoffer, der skader mennesker og miljø – od ved at designe produkter, der kan skilles ad igen, så materialer kan genbruges.

Den britiske tænketank Ellen MacArthur Fonden og rådgivningsvirksomheden McKinsey har lavet en analyse, der viser et potentiale på 7.000 mia. kroner om året globalt set. Hvis vi kan skabe en grønnere og mere cirkulær økonomi, hvor affald bliver forebygget og produkter i højere grad bliver genanvendt.

Mange store og globale virksomheder har dette tema øverst på dagsordenen. I sidste uge blev der afholdt en konference i Danmark om hvordan store globale virksomheder arbejder på at gøre deres virksomheder mere bæredygtige og ressourceeffektive.

Avichems Chemical Online Service kan bidrage til cirkulær økonomi helt i starten af virksomhedens værdikæde altså i udviklings- og indkøbsfasen, så vi undgår, at problematiske stoffer havner i vores færdigvarer og restprodukter.