Vi siger farvel til 10’erne og tager hul på et nyt år og et nyt årti.

Nye kemikalieregler

2019 skulle blive året, hvor vi fik nye kemikalieregler i Danmark. Der blev ”rørt rundt i gryden”. Arbejdsplads-brugsanvisningerne på produktniveau forsvandt, samtidig med, at der blev indført skærpede krav til instruktion af medarbejdere både mundtligt og skriftligt. Og de nye instruktionskrav betyder, at instruktionen skal foretages med udgangspunkt i en konkret kemisk risikovurdering af processen, eller den arbejdsopgave der udføres.

Mange nye kunder og nye værktøjer i COS

I Avichem har vi haft et meget travlt 2019 med en stor tilgang af nye kunder – det er vi rigtig glade for. Vi lancerede nye værktøjer i Chemical Online Service bl.a. vores nye 4-i-1 værktøj til udarbejdelse af kemiske risikovurdering og instruktion. Vi frigav også en opdatering af   ”COS User Safety” App, så der nu er adgang til de nye procesinstruktioner og kemiske risikovurderinger via App’en.

Klima på dagsordenen

2019 skulle også blive året, hvor klimaet for alvor blev sat på dagsordenen. Med daglig debat i medierne om verdensmål og om hvordan vi alle kan bidrage til at passe bedre på vores fælles klode.

I Avichem se vi frem til 2020, hvor vi glæder os til at introducere nye og spændende værktøjer i Chemical Online Service (COS).  Nye funktioner og værktøjer, der kan bidrage til at støtte vores kundes arbejde med grøn omstilling og at skabe bæredygtige produkter og virksomheder.

Vi forventer også et travlt 2020, hvor mange af vores kunder for alvor skal i gang med at implementere de nye kemikalieregler.  Vi fortsætter i 2020 hvor vi slap i 2019, med at hjælpe vores kunder i mål med implementeringen og med undervisning og instruktion i brug af vores nye COS værktøjer til kemisk risikovurdering.

Rigtig Godt Nytår 2020