Plast havner i dag at for ofte i naturen og i forbrændingsanlæggene. derfor her regeringen idag lanceret en ny plasthandlingsplan :”Plastik uden spild”. Målet er at styrke genanvendelsen og beskytte natur og miljø. 

Handlingsplanen indeholder 27 initiativer, hvor et af hovedelementerne er oprettelsen af et nationalt plastikcenter, som skal være samlingspunkt for den danske plastikindsats. Andre hovedinitiativer er forbud mod tynde plastikposer samt bedre og mere ens sortering af plastikaffald.

Som initiativ nr. 25 i plast handlingsplanen, vil regeringen arbejde for, at der på EU-niveau stilles krav til design og produktion af plastikprodukter, så de designes til genbrug og genanvendelse og uden problematiske kemiske stoffer, der hindrer genanvendelse.

Vi håber ikke at nummeret i  handlingsplanen svarer til regeringens prioritering af indsatsen. For hvis man som virksomhed, ikke kan være sikker på, at der er styr problemkemikalierne i genbrugsplasten, vil det blive en hindring for, at vi kan få sat skub i anvendes af genbrugsplast i nye varer.

Derfor vil regeringen arbejde for, at der i EU laves kvalitetsstandarder for genanvendt plastik for at fremme høj kvalitet i plastikgenanvendelsen og øge andelen af genanvendt plastik i nye produkter.

Du kan se hele plast handlingsplanen her