WIDEX

Print Friendly, PDF & Email

Digitalisering har sparet Widex for både tid og bekymring

Tykke mapper i reolsystemet, fyldt med forældede sikkerhedsdatablade og arbejdsplads-
brugsanvisninger. Det er fortid i arbejdsmiljøafdelingen hos høreapparatproducenten, Widex, i Lynge. Skiftet til Avichem’s digitale platform, Chemical Online Service, har nemlig vist sig både at fylde mindre rent fysisk, men vigtigst af alt, har det betydet en mindre arbejdsbyrde for sikkerhedsfolkene.

Inden den danske høreapparatgigant gik over til en digital løsning, brugte arbejdsmiljøchef, Lise Carlsen, 600 timer om året, blot på at holde sikkerhedsdatablade og arbejdspladsbrugsanvisninger opdaterede. Det timetal er nu faldet til blot nogle få, samtidig med at roen i maven er vokset.

”Jeg har sparet så meget tid, som jeg nu kan bruge til andre arbejdsopgaver. Selv om jeg før brugte så mange timer på vedligeholdelse, vidste jeg aldrig rigtig, om vi var compliant og havde license to operate”, lyder det fra Lise Carlsen.

”Men det ved jeg nu. Nu kan jeg have ren samvittighed, og jeg stoler helt på, at vi har styr på tingene, og lever op til det vi skal”.

Konkrete resultater for virksomhedens arbejdsmiljø

Siden Lise Carlsen tiltrådte som sikkerhedschef i Widex i 2012, har hun arbejdet for at sætte fokus på sikkerhed og arbejdsmiljø blandt virksomhedens øvrige afdelinger. Netop derfor har indførelsen af et nyt og mere moderne system været en af hendes mærkesager, og det har også virket efter hensigten. Siden implementeringen har Chemical Online Service medvirket til et mærkbart boost af medarbejdernes ansvarsfølelse for egen sikkerhed og samtidig øget deres følelse af tryghed, når de går på arbejde.

”Systemet bliver ikke kun brugt i arbejdsmiljøafdelingen men i hele produktionen. Vores produktionsmedarbejdere har derfor mulighed for at tilgå databasen og kigge på de sikkerhedsdatablade, de har brug for, hvis de eksempelvis skal til lægen, og det skaber tryghed. Medarbejdere bliver årligt trænet i at bruge systemet så de ikke glemmer det, men det er super intuitivt, så alle kan finde ud af det”, siger Lise Carlsen.

Og det er ikke kun en følelse af sikkerhed, for sikkerheden ér faktisk blevet forbedret hos Widex. Det skyldes, at systemet giver udviklerne i produktionen mulighed for at søge efter nye produkter, der ligner dem, de allerede bruger, men er mindre farlige.

Det har altid været et krav, at vi skulle forsøge at finde mere sikre alternativer, til de produkter vi bruger, men før i tiden var det bare rigtig besværligt og tidskrævende. Jeg kan godt lide, at vi kan bruge det her system til at forbedre os. Det er et genialt system til en elektronikvirksomhed som os”.

Lise Carlsen, HSE Manager

Del siden